Kan Bağışı Hayat Kurtarır

TÜRK KIZILAYI EGE BÖLGE KAN BAĞIŞ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN DUYURU

ŞİMDİ SANA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR!

COVİD-19 salgını nedeniyle kritik günler yaşadığımız şu süreçte kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar nedeniyle  kan stoklarımız kritik seviyenin altına düşmüştür.

Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi üstlenmiş olduğu sorumluluk gereği, 94 hastanenin tüm kan ihtiyacını karşılamak üzere gerçekleştirdiği faaliyetlerine COVİD-19 salgına yönelik üst düzey önleyici tedbirleri alarak devam etmektedir.

Ancak COVİD-19 salgını nedeniyle kritik günler yaşadığımız şu süreçte kan bağışlarında yaşanan ciddi azalmalar nedeniyle kan stoklarımız her geçen gün azalmış ve kritik seviyenin altına düşmüştür. Hastanelerde tedavi gören talasemi, lösemi, kanser ve diyaliz vb hastalarımızın düzenli olarak kan ihtiyaçları devam etmekte olup maalesef kan ihtiyaçlarının tümü tarafımızca karşılanamamaktadır.  Bu hastalarımızı mağdur etmemek için yardımsever vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyoruz. Güvenli bir şekilde kan bağışı yapabileceğiniz ekip yerlerimizin ve sabit kan alma birimlerimizin tarih, yer ve saatlerini sosyal medya hesaplarımızdan ve www.kanver.org. sitemizden paylaşmaktayız. Biz ülke olarak kötü günleri hep birlik ve beraberlik içerisinde atlattık. Şimdi sana her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Kan stoklarımız azalırken bizi yalnız bırakmayın ve Kan Merkezlerimizi ziyaret edin. Unutmayın; bir gün sizin de ihtiyacınız olabilir.

 Kan bağışı yapılabilecek ekip yerleri ve sabit kan alma birimleri için lütfen tıklayınız…